07.01.2016 20:40

Coventry City pikt Joe Cole transfervrij op

Op 34-jarige leeftijd heeft Joe Cole een dusdanig goede indruk gemaakt op Coventry City, dat de club hem een contract tot aan het einde van het seizoen heeft aangeboden. Hierdoor is Aston Villa van de overbodige Cole af. De oud-speler van onder andere Chelsea en Liverpool werd in oktober al verhuurd aan Coventry City.

Sindsdien kwam Cole, met een kleine vierhonderd wedstrijden in de Premier League achter zijn naam, tot zeven competitiewedstrijden in de League One, het derde voetbalniveau van Engeland. Met Coventry City doet Cole mee om het kampioenschap in de competitie en de ploeg denkt de ervaring van Cole goed te kunnen gebruiken.

"Sinds hij naar onze club kwam, heb ik met veel plezier gewerkt met Joe en ik ben erg verheugd dat we hem voor de rest van het seizoen vast hebben gelegd", stelt trainer Tony Mowbray op de clubwebsite van Coventry City. "Het is geweldig om hem in de kleedkamer te hebben en de rest van het team kan profiteren van zijn ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat het ook een positief effect heeft op onze jonge spelers."

Cole begon zijn carrière bij West Ham United, waarna Chelsea hem wegplukte in 2003. De buitenspeler maakte uiteindelijk zeven seizoenen vol op Stamford Bridge, waarna Liverpool dacht toe te slaan. Cole leek echter over zijn hoogtepunt heen te zijn en keerde vrij snel weer terug bij zijn jeugdliefde West Ham United. In 2014 haalde Aston Villa Cole in huis, maar veel plezier had de club niet van de voetballer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner