07.01.2016 21:34

Hooi laat zich zien bij het Engelse Coventry

Elson Hooi (r.) speelt de bal tussen de benen van Bram van Polen (m.) door tijdens het duel NAC Breda - PEC Zwolle. (31-08-2014)
Elson Hooi (r.) speelt de bal tussen de benen van Bram van Polen (m.) door tijdens het duel NAC Breda - PEC Zwolle. (31-08-2014)

Elson Hooi zet zijn carrière mogelijk voort in Engeland. De aanvaller van NAC Breda, dit seizoen goed voor twaalf invalbeurten in de Jupiler League, traint mee bij Coventry City, dat uitkomt op het derde voetbalniveau van Engeland.

Hooi staat al langer op het verkooplijstje van NAC Breda. Vorig seizoen werd de pijlsnelle rechtsbuiten al verhuurd aan het Deense Viborg FF, waar hij tot één doelpunt kwam. Afgelopen zomer keerde Hooi terug in Brabant, maar een basisplaats heeft de flankspeler absoluut niet.

Hij kreeg dit seizoen slechts twee basisplaatsen, waarvan één in de Jupiler League en één in de KNVB beker. In het bekertoernooi maakte Hooi voor het eerst dit seizoen de volle negentig minuten mee, in de competitie moet hij het vooral doen met invalbeurten.

Tony Mowbray, trainer van Coventry City, bevestigt donderdag dat Hooi in Engeland verblijft. "Ik kan niet zeggen dat we in gesprek met hem zijn, maar hij heeft hier donderdag getraind en doet dat vrijdag weer. We zullen goed bekijken of hij een optie voor ons is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner