09.01.2016 14:14

Zidane voorkomt dat een groot talent vertrekt

Zinedine Zidane laat er geen gras over groeien als hoofdtrainer van Real Madrid. De Fransman haalt supertalent Mariano Díaz Mejía vanaf volgend seizoen bij de selectie. Mariano beschikte over een aflopend contract, maar tekende bij tot 2021.

De in de Barcelona geboren spits loopt sinds 2011 rond in de jeugdopleiding van Real Madrid en speelt zijn wedstrijden sinds 2014 voor het tweede elftal van de Koninklijke. Mariano maakt indruk met zijn scorend vermogen, maar had al weg kunnen zijn bij Real Madrid. Vanaf 1 januari mochten geïnteresseerde clubs met de aanvaller praten, aangezien hij over een aflopend contract beschikte. In het ergste geval had een club snel kunnen handelen door hem een voorcontract aan te bieden, wat nu niet meer mogelijk is.

Zidane heeft namelijk niet lang gewacht om tot actie over te gaan rondom de spits, die hij als trainer van Real Madrid Castilla zelf aan het werk zag. Hij bood Mariano een contract voor vijf extra seizoenen aan, terwijl hij de spits vanaf volgend seizoen ook bij de eerste selectie haalt. Daar mag hij met een andere jongeling, Borja Mayoral, de concurrentie aangaan. Karim Benzema is al jaren de eerste spits in de hoofdstad van Spanje. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner