09.01.2016 16:03

Ook Aston Villa op herhaling in de FA Cup

Aston Villa heeft zichzelf belachelijk gemaakt in het Engelse bekertoernooi. De hekkensluiter van de Premier League speelde zaterdag in de derde ronde met 1-1 gelijk tegen Wycombe Wanderers, een subtopper uit de League Two. Een tweede duel moet nu de beslissing brengen. Eerder in het bekertoernooi blameerde Liverpool zich al, door gelijk te spelen tegen Exeter City.

De club van Leandro Bacuna, die de hele wedstrijd speelde, kwam halverwege de eerste helft nog op een voorsprong door een goal van Micah Ricards. De semi-profs van Wycombe Wanderers toonden echter ruggengraat en kwamen vlak na rust op gelijke hoogte. Joe Jacobson benutte een penalty, waarna het tegenhouden kon beginnen. Wycombe Wanderers hield stand en dwong zodoende een tweede wedstrijd af.

In de FA Cup is het gebruikelijk dat bij een gelijkspel geen penalty's volgen, maar dat er een tweede duel wordt gespeeld. Wycombe Wanderers speelde in eigen huis gelijk tegen Aston Villa, die ploeg ontvangt de formatie uit de League Two nu op Villa Park. Een leuke bijverdienste voor Wycombe Wanderers, aangezien de recette van beide duels worden verdeeld. Met een goed gevuld stadion in de uitwedstrijd tegen Aston Villa kan de ploeg de omzet mogelijk verdubbelen.