10.01.2016 16:10

'Børven op weg naar de uitgang bij FC Twente'

Torgeir Børven kan terugkeren naar de Noorse Eliteserien. De spits van FC Twente maakt nauwelijks meer indruk in Enschede, speelde dit seizoen door blessureleed nog geen minuut in een officiële wedstrijd, maar staat wel in de belangstelling. Vålerenga IF, Odds BK en SK Brann zijn volgens de geruchten de gegadigden om de spits over te nemen.

Odds BK is de hoogst geklasseerde ploeg in het rijtje. De ploeg waar Børven zijn profcarrière begon werd vorig seizoen vierde, boven Vålerenga IF, dat zevende werd. SK Brann speelt in 2016 een niveautje hoger, aangezien de ploeg vorig seizoen tweede werd op het tweede niveau van Noorwegen en daardoor rechtstreeks promoveerde naar het hoogste niveau. 

Børven is nog steeds mateloos populair in zijn thuisland, aangezien de spits in honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau 35 keer scoorde. In Nederland toonde hij zijn neusje voor de goal nauwelijks, met vier goals in 34 Eredivisie-wedstrijden zijn de statistieken niet om over naar huis te schrijven. Mocht de aanvalsleider deze winter nog vertrekken, zoals TwenteInside vermoedt, kan hij een volledig seizoen meemaken in Noorwegen, aangezien de seizoenen daar per jaargang verlopen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner