11.01.2016 22:26

RKC Waalwijk haalt kind van de club terug

Kenny Anderson (r.) probeert met Luis Pedro in zijn rug een bal te controleren tijdens FC Emmen - RKC Waalwijk. (19-12-2014).
Kenny Anderson (r.) probeert met Luis Pedro in zijn rug een bal te controleren tijdens FC Emmen - RKC Waalwijk. (19-12-2014).

Kenny Anderson en RKC Waalwijk sluiten elkaar na een klein jaar weer in de armen. De middenvelder speelde van 2010 tot en met 2015 voor de Brabanders, ging voor een avontuur in Schotland, meer is weer terug op het oude nest. Anderson tekent een contract voor anderhalf jaar bij RKC Waalwijk.

In februari vertrok Anderson naar Heart of Midlothian, waarmee hij in zijn eerste seizoen meteen promoveerde. De voetballer met Schotse roots speelde negen competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde, maar kwam na de promotie van Heart of Midlothian niet meer voor in de plannen van de club.

"Kenny heeft vorig jaar een hele mooie stap kunnen maken na zijn eerste periode bij RKC Waalwijk. Helaas voor hem is het niet helemaal gelopen zoals hij had gehoopt, maar hij heeft desalniettemin een geweldig jaar beleefd in Schotland. Toen ons ter ore kwam dat het contract van Kenny zijn werd ontbonden bij Heart, twijfelden we dan ook geen moment om contact met hem op te nemen", stelt algemeen directeur Remco Oversier op de clubwebsite van RKC Waalwijk.

Ook Anderson zelf is blij met zijn terugkeer. "Na mijn vertrek bij Heart werd ik snel benaderd door RKC Waalwijk. Na positieve gesprekken met de technische staf en de clubleiding was ik er direct van overtuigd dat een terugkeer de juiste stap is in mijn carrière. Ik hoop hier weer veel speelminuten te kunnen maken en kijk uit naar mijn officiële terugkeer in het mooie geel-blauw."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner