12.01.2016 21:33

Newcastle pikt Shelvey op bij Swansea City

Newcastle United heeft een akkoord bereikt met Swansea City over de transfer van Jonjo Shelvey. De middenvelder is na Henri Saivet de tweede winterse versterking van Newcastle United. Shelvey tekent een contract voor 5,5 jaar.

The Magpies hebben een akkoord bereikt met Swansea City over een transfersom van zestien miljoen euro voor Shelvey. De zesvoudig international van Engeland moet Newcastle United helpen om degradatie te voorkomen. De club, waar de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum onder contract staan, staat momenteel achttiende in de Engelse Premier League.

Shelvey vertrok in de zomer van 2010 als groot talent van Charlton Athletic naar Liverpool, maar in Liverpool wist Shelvey zijn status als 'groot talent' nooit waar te maken. Na drie seizoenen bij The Reds vertrok de middenvelder naar Swansea City. In Wales groeide Shelvey uit tot international van Engeland, maar na het ontslag van trainer Garry Monk komt Shelvey steeds minder aan spelen toe bij The Swans.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner