13.01.2016 15:00

Wouters lovend over trainer Van Bronckhorst

Jan Wouters heeft lovende woorden voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Wouters is sinds dit seizoen actief als assistent-trainer bij Feyenoord en ziet dat Van Bronckhorst goed bezig is.

"Giovanni doet als trainer al heel veel dingen goed, maar hij is ontzettend leergierig", aldus Wouters tegenover Voetbal International. "Giovanni heeft een goed overzicht over het geheel, zit overal bovenop, niet alleen op de groep, hij is ook intern duidelijk, naar de directie, de medische staf, naar iedereen rond het team. Ik vind het ontzettend knap hoe hij alles voor elkaar heeft."

Wouters gebruikt de basisplaats van Tonny Vilhena tegen Ajax als voorbeeld. "Dat gebeurde toen de ploeg eigenlijk best goed draaide", vervolgt Wouters. "Door dat dan toch te doen, op zó’n moment... Dat getuigt van moed, maar vooral van inzicht: Wat heb je nodig in die wedstrijd?"

De assistent-trainer is overigens ook lovend over Jean-Paul van Gastel, die ook als assistent-trainer werkzaam is bij Feyenoord. "Van Gastel is een kei in het plannen en uitwerken van trainingen, Giovanni overziet het geheel en ik heb weer mijn eigen rol. Soms leid ik een training, soms observeer ik. Ik vind dat het bij ons wat stil is in het veld. Vaak hoor je vooral de keepers coachen. Die zeg ik dan dat ze hun mond moeten houden, eens kijken wie je dan hoort. Die vrijheid heb ik en juist dat maakt het zo leuk werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner