14.01.2016 09:16

'Engelse belangstelling voor Boilesen'

Nicolai Boilesen bedankt het publiek na afloop van het competitieduel FC Utrecht - Ajax. (05-04-2015)
Nicolai Boilesen bedankt het publiek na afloop van het competitieduel FC Utrecht - Ajax. (05-04-2015)

Mogelijk komt er tijdens de huidige transferperiode een einde aan de soap rondom Nicolai Boilesen. Wolverhampton Wanderers heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor de Deense linksback.

Boilesen heeft in Amsterdam een aflopend contract en wil zijn verbintenis niet verlengen, daardoor doet Ajax-trainer Frank de Boer geen beroep meer op de Deen. Boilesen mag zelfs geen wedstrijden spelen bij Jong Ajax. De laatste keer dat Boilesen minuten maakte in het shirt van Ajax was op 17 mei 2015. Ajax verloor destijds met 2-1 van FC Dordrecht.

De Deense linksback, die naar verluidt een contract bij Ajax met een jaarsalaris van één miljoen euro bruto heeft afgewezen, kan bij Wolverhampton Wanderers meer gaan verdienen. Door de tv-inkomsten in Engeland kunnen clubs uit de Engelse Championship (tweede niveau) hogere salarissen betalen dan clubs uit de Eredivisie. 

Volgens De Telegraaf heeft Boilensen Wolverhampton Wanderers in de wachtkamer gezet. De Deen hoopt op een betere club, maar sluit een transfer naar Engeland niet uit. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner