14.01.2016 16:56

Lam als opvolger Gouweleeuw in beeld bij AZ

Na een kwartier spelen zorgt Thomas Lam ervoor dat er bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse de 1-1 op het scorebord staat. (18-10-2015)
Na een kwartier spelen zorgt Thomas Lam ervoor dat er bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse de 1-1 op het scorebord staat. (18-10-2015)

AZ Alkmaar is in de zoektocht naar een opvolger van Jeffrey Gouweleeuw gestuit op Thomas Lam. Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij de Alkmaarders, vertelt in gesprek met FOX Sports dat de verdediger van PEC Zwolle in beeld is bij de nummer twaalf van de Eredivisie.

"Hij staat bij ons op de lijst", geeft Huiberts toe. "Niet zozeer omdat zijn contract afloopt, maar meer omdat hij goed genoeg is om voor AZ te spelen. Thomas heeft zich bewezen bij PEC. Zulke jongens volgen we altijd."

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle zegt dat hij in de wandelgangen de interesse van AZ heeft meegekregen. "Maar officieel is mij niets bekend", voegt hij daaraan toe. De Zwollenaren willen het aflopende contract van Lam met twee jaar verlengen, maar mogelijk gooit de interesse van AZ roet in het eten.

Lam begon zijn profcarrière bij AZ, maar brak niet door in Alkmaar. PEC Zwolle pikte de verdediger in 2014 op en bij de nummer negen van de Eredivisie heeft de geboren Amsterdammer zich ontwikkeld tot een volwaardige Eredivisie-verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner