16.01.2016 13:13

Hasselbaink verliest spits Austin aan Koeman

De ene Nederlandse trainer heeft de ander beroofd van een flink aantal doelpunten. Ronald Koeman heeft met zijn Southampton Charlie Austin, spits van het Queens Park Rangers van Jimmy Floyd Hasselbaink, overgenomen. De club uit de Premier League betaalt iets meer dan vijf miljoen euro voor de rechtspoot.

Austin heeft bewezen dat hij op elk niveau doelpunten kan maken. Zowel in de Premier League, de Championship als de League One loopt de aanvaller één op twee, met als hoogtepunt zijn achttien doelpunten in zijn eerste jaar op het hoogste voetbalniveau in Engeland.

De aanvalsleider wist vorig seizoen met Queens Park Rangers niet in de Premier League te blijven, maar bleef de club wel trouw na de degradatie. In het huidige seizoen speelde Austin door blessureleed lang niet alles, maar met negen doelpunten in zestien competitiewedstrijden liet de 26-jarige spits zien dat hij het scoren nog niet verleerd is.

Austin tekende bij de formatie van Ronald Koeman een contract tot medio 2020. "Ik vind het geweldig dat ik zo vroeg in januari deze stap kan maken. Ik kan niet wachten om mijn debuut te maken. Toen Southampton interesse toonde, was dat de enige club waar ik nog naar toe wilde", licht Austin zijn transfer toe.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner