18.01.2016 21:40

Cillessen keept gewoon na schop van Schaken

Ajax-doelman Jasper Cillessen heeft een schoen van ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken in zijn gezicht gekregen en bloed. (17-01-2016)
Ajax-doelman Jasper Cillessen heeft een schoen van ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken in zijn gezicht gekregen en bloed. (17-01-2016)

Ajax kan ook in de volgende competitiewedstrijd gewoon rekenen op Jasper Cillessen. De goalie kreeg in het duel met ADO Den Haag een flinke schop in zijn gezicht van Ruben Schaken, maar is er volgende week tegen Vitesse bij.

Cillessen leek rijp voor een wissel toen hij in de tweede helft keihard werd geraakt door Schaken, die voor de bal ging maar over het hoofd zag dat de sluitpost van de Amsterdammers het leer al in handen had. De medische staf op het veld gaf al aan dat Cillessen moest wisselen, maar de goalie zelf was niet van plan om uit het veld te gaan. De oud-speler van NEC keepte de wedstrijd tegen ADO Den Haag ook uit en na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij ook tegen Vitesse onder de lat kan staan.

Onderzoek wees uit dat Cillessen geen hersenschudding overhield aan de schop, terwijl ook het gebit van de goalie er normaal uitzag. Het enige wat moet gebeuren is het genezen van de wonden in het gezicht van Cillessen, maar dit zet geen streep door het duel met Vitesse, dat aankomende zondag op het programma staan. Ajax gaat de wedstrijd met de angstgegner in als koploper van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner