19.01.2016 14:31

Milik gewaarschuwd: "El Ghazi is dreigender"

Lasse Schöne (l.), Mike van der Hoorn (m.) en Anwar El Ghazi (r.) nemen plaats op de bank in het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)
Lasse Schöne (l.), Mike van der Hoorn (m.) en Anwar El Ghazi (r.) nemen plaats op de bank in het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)

Dat Ajax op zoek is naar een nieuwe spits dat hebben trainer Frank de Boer en manager voetbalzaken Marc Overmars vaak genoeg door laten schieten. Wellicht dat die 'nieuwe' spits al in de selectie rondloopt. De Boer is namelijk zeer tevreden over Anwar El Ghazi op die positie.

Tegen ADO Den Haag viel Anwar El Ghazi tien minuten voor tijd in als spits. De Boer was duidelijk niet tevreden over zijn Poolse aanvaller Arek Milik. "Op de momenten dat ADO in de tweede helft alles of niets speelt, moet Arek meer als een aanspeelpunt fungeren. Dat heeft hij te weinig gedaan", is De Boer kritisch op zijn aanvalsleider. Mede daarom gaf hij El Ghazi een kans in de punt van de aanval.

De oefenmeester van de Amsterdammers was meer dan tevreden over de invaller, zo laat hij tegen het Algemeen Dagblad weten. "Weten wanneer je een bal moet doorkoppen of aannemen. In dat opzicht liet Anwar in die tien minuten meer zien. Hij was dreigender en beter als aanspeelpunt." El Ghazi brak in Ajax 1 door als buitenspeler, maar speelde in de jeugd van Ajax regelmatig als spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner