20.01.2016 09:37

Faber gaat uit van vertrek clubtopscorer Santos

De clubtopscorer van NEC Nijmegen, Christian Santos, wordt op de foto gezet tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella. (06-01-2016)
De clubtopscorer van NEC Nijmegen, Christian Santos, wordt op de foto gezet tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella. (06-01-2016)

Christian Santos maakte zondag bekend dat hij een afkoopclausule van slechts driehonderdduizend euro heeft. NEC Nijmegen moet zodoende rekening houden met een spoedig vertrek van de clubtopscorer. Trainer Ernest Faber rekent er in ieder geval op dat hij niet lang meer gebruik kan maken van de Venezolaanse spits.

"Ik ga ervan uit dat Santos weggaat", zijn de duidelijke woorden van Faber in gesprek met Voetbal International. Als de spits die dit seizoen al twaalf keer in de Eredivisie scoorde vertrekt, krijgt waarschijnlijk Mihai Roman een kans in de punt van de aanval.

"Het is heel simpel, we kunnen niets halen zonder dat er spelers vertrekken en zelfs dan kan er maar een deel van dat bedrag gebruikt worden voor een nieuwe aankoop. Maar dan staan er wel weer andere jongens op", zo redeneert Faber.

Roman (23) kwam in de zomer over van Pandurii Târgu Jiu en speelde tot op heden vijf wedstrijden in het shirt van NEC Nijmegen. In september zei Faber nog dat de tweevoudig Roemeens international geduld moet hebben in Nijmegen. "Roman heeft wat aanpassingstijd nodig. Het is een andere manier van trainen, een andere taal. Maar hij is gretig, hij wil presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner