21.01.2016 11:17

Martina: "Na rust werd hij zelfs gewisseld"

Cuco Martina heeft balbezit tijdens het competitieduel Norwich City - Southampton. (02-01-2016)
Cuco Martina heeft balbezit tijdens het competitieduel Norwich City - Southampton. (02-01-2016)

Cuco Martina had onlangs een geweldige middag tegen Arsenal (4-0 overwinning). De oud-speler van onder meer FC Twente scoorde een fraaie treffer en speelde één van zijn helden, Theo Walcott, uit de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd tegen Arsenal scoorde Martina op fraaie wijze de 1-0. "Ik heb ontzettend veel reacties gehad. Meteen na de wedstrijd al, van spelers van Arsenal. Ze staken duimpjes omhoog naar me, ook al hadden ze met 4-0 verloren. Voor die wedstrijd was ik zo nerveus. FIFA is mijn game, en dan speel ik altijd mét Arsenal. Nu moest, nee, mocht ik het tegen al die sterren opnemen. Theo Walcott, Petr Čech, Mesut Özil... Een dag lang was ik op van de zenuwen, maar tijdens de warming-up maakte spanning plaats voor concentratie."

"In de spelerstunnel viel me op dat dat die spelers van Arsenal ook maar normale mensen zijn", vervolgt Martina tegenover Voetbal International. "Özil en Walcott lijken op tv veel groter dan ze in werkelijkheid zijn", aldus Martina, die in Walcott zijn directe tegenstander trof. "Hij kwam er niet aan te pas. Na rust werd hij zelfs gewisseld. Dat, en het feit dat we de nul hielden, gaf mij als verdediger minstens zoveel voldoening als die goal."

Inmiddels is Martina zijn basisplaats overigens weer kwijt. "Ik zag totaal niet aankomen dat de trainer me uit het elftal zou halen. Geen flauw idee ook wat de reden is. Tja, zo is de trainer. Hij houdt afstand, heeft een harnas om zich heen. Dat is Ronald Koeman, ik moet het accepteren. Ik moet gewoon zorgen dat ik mijn plek weer afdwing. En dat gaat me lukken ook. Ik ben het gewend om te vechten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner