21.01.2016 12:24

Van den Brom koppelt Hatzidiakos aan Vlaar

Pantelis Hatzidiakos kijkt niet al te vrolijk tijdens het competitieduel PEC Zwolle - AZ Alkmaar. (13-12-2015)
Pantelis Hatzidiakos kijkt niet al te vrolijk tijdens het competitieduel PEC Zwolle - AZ Alkmaar. (13-12-2015)

Pantelis Hatzidiakos zal aankomend weekend de geschorste Derrick Luckassen vervangen in het centrum van de verdediging. AZ Alkmaar speelt dit weekend een competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Hatzidiakos zal zondag naast Ron Vlaar in het centrum van de verdediging staan. "Het is natuurlijk wel makkelijker als je Ron naast je hebt", vertelt AZ-trainer John van den Brom aan het clubkanaal. Luckassen kreeg afgelopen weekend tijdens het competitieduel met Roda JC Kerkrade (1-0 overwinning) twee keer geel en dus rood. "Dat zit een beetje in zijn spel opgesloten, hij speelt altijd op het randje."

"Hatzidiakos heeft het daarna goed gedaan als invaller", vervolgt Van den Brom, die verder over een complete spelersgroep kan beschikken. "En iedereen is weer beter." AZ verloor eerder dit seizoen met 3-1 in De Kuip van Feyenoord. "Maar ik blijf zeggen dat we daar een goede wedstrijd hebben gespeeld." 

Van den Brom heeft niet overwogen om na het vertrek van Gouweleeuw Vlaar tot aanvoerder te benoemen. "Markus (Henriksen, red.) was onze tweede aanvoerder, logisch dat hij het nu wordt. En Ron heeft geen band om zijn arm nodig om wat te zeggen. Het is goed dat we in elke linie iemand hebben die verantwoordelijkheid neemt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner