21.01.2016 16:18

PEC en Sainsbury zo goed als rond in China

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Trent Sainbury vertrekt bij PEC Zwolle. De Australiër verscheen opeens op de radar van het Chinese Jiangsu Sainty, dat een goedgevulde portemonnee trok en PEC Zwolle zo verleidde tot een snelle transfer. De club wacht op een eerste aanbetaling van de Chinese ploeg en dan is de transfer al rond.

De bedragen die de afgelopen dagen in de media verschenen, zijn gemakkelijk exorbitant te noemen. Zo werd er over een totaalbedrag van tien miljoen euro geschreven, waarbij de transfersom en de salariskosten in het bedrag zitten. De geruchten worden al wat afgezwakt, maar alsnog lijkt het te gaan om een bedrag dat boven de vijf miljoen euro ligt.

Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt in gesprek met De Stentor dat PEC Zwolle in ieder geval winst maakt op de Australische international, die vorig jaar nog de Azië Cup won met zijn land. "We krijgen meer terug dan dat we twee jaar geleden geïnvesteerd hebben in Sainsbury", kijkt de beleidsbepaler naar de komst van de verdediger. In 2014 kwam Sainsbury over van Central Coast Mariners. 

PEC Zwolle rekent zich echter niet rijk, waarbij met een kleine glimlach ook gekeken wordt naar de situatie waarin ADO Den Haag zich momenteel bevindt. "Laat het geld eerst maar binnenkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner