21.01.2016 19:09

El Azzouzi meteen inzetbaar voor FC Twente

Maar een paar dagen na zijn transfer kan Zakaria el Azzouzi al zijn debuut maken voor FC Twente. De Tukkers melden dat de gehuurde spits van Ajax inzetbaar is in de competitiewedstrijd tegen PSV, aankomende zondag. Of El Azzouzi ook daadwerkelijk meteen wordt opgenomen in de wedstrijdselectie van FC Twente, blijft afwachten.

De formatie uit Enschede beschikt met Jari Oosterwijk en Torgeir Børven over twee andere spitsen bij de A-selectie, maar vooral laatstgenoemde maakte geen indruk in de Eredivisie en lijkt ook spoedig te vertrekken uit Nederland. Oosterwijk is dit seizoen in het diepe gegooid na het vertrek van Luc Castaignos, maar met twee doelpunten in dertien competitiewedstrijden kan de lange spits ook niet terugkijken op de beste eerste seizoenshelft uit zijn carrière.

Met El Azzouzi heeft FC Twente een compleet andere spits gehaald. Waar Oosterwijk kracht als wapen heeft, is de huurling klein van stuk, maar behendig en levensgevaarlijk in de zestien. De talentvolle El Azzouzi was bij Jong Ajax de tweede spits, waardoor hij lang niet altijd op veel speeltijd kon rekenen. Het is de eerste keer dat de aanvalsleider zich vast bij een eerste elftal meldt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner