21.01.2016 20:20

Megatransfer in China voor topscorer Elkeson

Guangzhou Evergrande heeft na twee jaar afscheid moeten nemen van een van de productiefste spelers in de geschiedenis van de club. Elkeson is voor een kleine twintig miljoen euro weggekocht door Shanghai SIPG, de grote concurrent in de Super League.

De Braziliaan kwam in 2013 naar Guangzhou Evergrande en begon toen aan zijn bijzondere doelpuntenreeks. Hij liep in twee volledige seizoenen achter elkaar bijna telkens één op één, terwijl hij tussendoor ook op de Aziatische en mondiale kampioenschappen makkelijk het net wist te vinden. Voor een overzicht van de gescoorde doelpunten van Elkeson kun je hier terecht.

Mede door de vele doelpunten van de aanvaller werd Guangzhou Evergrande nu al vijf jaar op rij kampioen. Het afgelopen seizoen, in China voetballen ze een competitie per jaar, bleek Shanghai SIPG een serieuze kandidaat om de sterrenploeg van de troon te stoten. Op het einde van de competitie bedroeg het puntenverschil tussen beide clubs slechts twee punten, waarbij Guangzhou Evergrande dus aan het langste eind trok.

Met de doelpunten van Elkeson hoopt Shanghai SIPG nu wel het kampioenschap te veroveren. Met 59 goals in 72 competitiewedstrijden lijkt de Zuid-Amerikaan een garantie voor succes te zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner