22.01.2016 13:24

Klaassen door blessure weer afwezig bij Ajax

Davy Klaassen schreeuwt het uit na zijn doelpunt tegen SC Cambuur. (21-11-2015)
Davy Klaassen schreeuwt het uit na zijn doelpunt tegen SC Cambuur. (21-11-2015)

Davy Klaassen ontbreekt net als vorige week in de wedstrijdselectie van Ajax. De aanvoerder miste de wedstrijd tegen ADO Den Haag vanwege een knieblessure en is ook niet op tijd fit voor het competitieduel met Vitesse van aankomende zaterdag.

Dit melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Klaassen liep de knieblessure op tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije. De wedstrijd tegen ADO Den Haag werd zonder Klaassen met de nodige moeite gewonnen, het werd 0-1 in het Kyocera Stadion. De eerste thuiswedstrijd van 2016 moet de blonde middenvelder ook aan zich voorbij laten gaan.

Tegen ADO Den Haag was Donny van de Beek de vervanger van Klaassen. Het jonge talent is wederom opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Vitesse, waardoor Ajax-trainer Frank de Boer opnieuw voor deze optie kan gaan. Daley Sinkgraven is de tweede optie, maar de van sc Heerenveen overgekomen voetballer kampt de laatste tijd met pijntjes, waardoor De Boer niet snel veel risico’s wil nemen met hem.

Door het opnieuw ontbreken van Klaassen is de wedstrijdselectie van Ajax verder niet gewijzigd. Dit betekent dat Ricardo van Rhijn wederom ontbreekt en ook dat Yaya Sanogo nog niet fit genoeg is. De Fransman lijkt bezig aan zijn laatste weken in Amsterdam, omdat hij niet kan overtuigen als tweede spits. Van Rhijn werd vorige week buiten de selectie gehouden, omdat hij op die manier kon meespelen met Jong Ajax in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner