22.01.2016 15:25

Van Gaal de markt op na nieuw blessuregeval

De blessure van Ashley Young is de zoveelste domper voor Manchester United-trainer Louis van Gaal. De vleugelaanvaller moet geopereerd worden aan zijn lies en zal er langer tijd uit zijn. En nu ziet de Nederlander geen andere uitweg dan de transfermarkt. Eerder liet de oefenmeester nog weten niet meer op winterse versterkingen te rekenen, liet hij vandaag weten van gedachten te zijn veranderd.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen Southampton op het programma, maar een vlekkeloze voorbereiding heeft United allerminst. De afgelopen weken ziet Van Gaal veel spelers door blessures afhaken. Vooral op de backposities zijn de problemen groot. Hierdoor is jongeling Cameron Borthwick-Jackson al bij de selectie gehaald.

Op de persconferentie geeft de Hollandse trainer uitleg dat alleen jonge talenten opstellen voor hem geen optie is: "Het is doorgaans voor jonge spelers erg moeilijk om elke week op hoog niveau te presteren. Daarom moeten we in de transferperiode op zoek naar vervangers. Het moeilijke is dat wij een bepaald niveau vragen en dat clubs in deze periode niet willen verkopen. Dat is een probleem voor ons. We zijn aan het kijken, maar het is niet makkelijk. Niemand lijkt dat te snappen."

Louis van Gaal gooit de vele blessuregevallen op domme pech: "We hebben gewoon pech op de backposities. We begonnen het seizoen met Valencia, Shaw, Rojo, Darmian en Young. De enige die op dit moment fit is, is Darmian. Ik heb backs nodig, want de jongelingen doen het goed, maar het niveau dat United eist, is hoog." De oefenmeester is er nu dus van overtuigd dat de vervangers elders gehaald moeten worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner