22.01.2016 15:59

De Boer eens met Ajax-directie na aangifte

Het loopt bij Ajax nog niet naar de wens van Frank de Boer in de openingsfase van het duel met De Graafschap. De trainer probeert zijn spelers langs de zijlijn aanwijzingen te geven. (20-12-2015)
Het loopt bij Ajax nog niet naar de wens van Frank de Boer in de openingsfase van het duel met De Graafschap. De trainer probeert zijn spelers langs de zijlijn aanwijzingen te geven. (20-12-2015)

Ajax-trainer Frank de Boer staat achter de beslissing van de directie om bij de politie aangifte te doen tegen de ADO Den Haag-fans die zich afgelopen zondag schuldig maakten aan racisme. Tijdens het duel in Den Haag waren oerwoudgeluiden in het stadion te horen die bedoeld waren voor Ajacied Riechedly Bazoer. "Het is goed dat dit is gedaan", liet de oefenmeester weten op de persconferentie.

De oefenmeester heeft bewondering hoe zijn pupil Bazoer met de situatie is omgegaan. "Ik heb er al vaker met hem over gesproken, dat hij stoïcijns moet blijven als iemand hem uit zijn tent probeert te lokken. Daar had hij voordien nog wel eens problemen mee, dan pakte hij een rode kaart. Dat gaat nu heel goed, ik heb hem al een paar keer een groot compliment gegeven. Je zou bijna vergeten dat hij negentien is, hij oogt wel heel volwassen."

De trainer blijft erbij dat van het veld afgaan niet de juiste beslissing was geweest. "Als een speler er heel veel last van heeft, kun je dat overwegen, maar Bazoer ging gewoon stoïcijns door. Mijn moeder is ook voor van alles uitgescholden, dat is minder erg dan wat er nu gebeurde, maar mij motiveerde het alleen maar meer."

De harde kern van ADO Den Haag heeft bij Bazoer zijn excuses aangeboden. Dit gebaar deed De Boer goed. "Ik hoop dat ze volgende keer die mensen al tijdens de wedstrijd een weerwoord geven. Dat lijkt me de belangrijkste stap. En dat geldt niet alleen bij hen, maar overal. We zijn vaak te afwachtend. Het is soms ook lastig, maar als er in een groep met honderd man twintig mensen zijn die die geluiden maken, moeten die andere tachtig daar wat van zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner