22.01.2016 20:19

NEC haalt met Dyrestam tweede mandekker

Mikael Dyrestam (l.) draait weg bij Zdeněk Ondrášek (r.) tijdens het competitieduel Tromsø IL - Aalesunds FK. (27-09-2015)
Mikael Dyrestam (l.) draait weg bij Zdeněk Ondrášek (r.) tijdens het competitieduel Tromsø IL - Aalesunds FK. (27-09-2015)

Met Mikael Dyrestam heeft NEC de tweede centrum verdediger in één week tijd gehaald. Na Dario Dumić heeft ook Dyrestam een contract getekend in Nijmegen, alhoewel de Zweed voor anderhalf seizoen is vastgelegd. Dumić wordt gehuurd door NEC en kreeg vrijdagavond meteen een basisplaats tegen FC Groningen.

Dyrestam is een 24-jarige Zweed, die op honderd competitiewedstrijden staat in Noorwegen en Zweden. Hij was transfervrij sinds het einde van 2015, waardoor NEC de mandekker gratis kon overnemen van het Noorse Aalesunds FK. De Eredivisionist heeft daarnaast een optie om het contract van Dyrestam met één seizoen te verlengen.

De komst van de Zweed was al wat langer bekend, omdat algemeen directeur Bart van Ingen dit al toegaf in gesprek met lokale media. Het was echter wachten op de bevestiging van de club zelf. Het duel met FC Groningen kwam nog te vroeg voor de mandekker, maar tegen FC Twente is Dyrestam er mogelijk wel bij.

Samen met Dumić wordt de Scandinaviër gezien als de vervanger van Rens van Eijden, die nog steeds wacht op zijn transfer naar Dinamo Moskou. NEC en de Russische club zijn al een week akkoord over de transfersom en Van Eijden is zijn rugnummer zelfs al kwijtgeraakt aan Dumić, maar het is opnieuw wachten op een officiële bevestiging.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner