23.01.2016 15:46

Negen goals in absolute Premier League-kraker

Op een doodnormale zaterdagmiddag hebben Norwich City en Liverpool ongetwijfeld een van de meest memorabele Premier League-wedstrijden op de mat gelegd. In een knotsgekke slotfase leek het bij 4-4 te blijven, maar Liverpool trok aan het langste eind: 4-5.

Al voor rust leek er een stunt in de maak op Carrow Road. Roberto Firmino zette Liverpool binnen twintig minuten op een 0-1 voorsprong, maar Norwich City toonde ruggengraat en kwam via Dieumerci Mbokani en nieuweling Steven Naismith op een 2-1 voorsprong. Vooral de gelijkmaker van Mbokani viel op bijzondere wijze.

Na rust ging Norwich City vrolijk verder met stunten, nadat Wesley Hoolahan een penalty benutte. Liverpool leek rijp voor de slacht, maar via Jordan Henderson bleef de hoop van de formatie van Jürgen Klopp levend. De middenvelder scoorde vlak na de 3-1 de aansluitingstreffer, waarna een groot spektakelstuk zich ontspon.

Roberto Firmino zette de wedstrijd op zijn kop door de 3-3 te scoren, waarna James Milner Liverpool voor de tweede keer op een voorsprong zette. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een overwinning voor de uitploeg, maar Sébastien Bassong dacht daar anders over. Met zijn zesde goal in de Premier League maakte hij er alsnog 4-4 van. De chaos in de Premier League werd helemaal compleet toen Adam Lallana na de flinke klap in de slotfase opkrabbelde en alsnog de 4-5 maakte.

Door de overwinning houdt Liverpool aansluiting met de subtop van de Premier League. De club staat nu op 34 punten in 23 competitiewedstrijden.