23.01.2016 21:39

Snelle treffer Bazoer goed voor drie punten

Riechedly Bazoer (r.) kan al vroeg juichen tijdens het competitieduel Ajax - Vitesse. (23-01-2016)

Een treffer binnen een halve minuut was zaterdagavond het hoogtepunt in het Eredivisieduel tussen Ajax en Vitesse. Deze treffer gooide de wedstrijd al heel snel op slot en betekende dan ook een zeer vroege beslissing in het duel.

Het was zaterdagavond al snel feest in Amsterdam. Nog voordat al het publiek haar stoeltje had gevonden, was het al raak. Direct vanaf de aftrap zocht Mitchell Dijks aan de linkerkant de achterlijn op en leverde een goede voorzet af. Doelman Eloy Room liet de bal door zijn handen glippen en zag deze zo voor de voeten van de instormende Riechedly Bazoer vallen. De man die de afgelopen week volop in het nieuws was, drukte koelbloedig af en wist het lege doel te vinden voor de snelle 1-0.

Gesteund door deze vroege voorsprong bleef Ajax het eerste kwartier de bovenliggende partij. Vooral de backs van Vitesse hadden het lastig tegen de buitenspelers van de thuisploeg. Maar Ajax wist niet door te drukken en werd na dit kwartier meer ingedamd door Vitesse. De bezoekers werden brutaler en gingen meer meedoen in de wedstrijd. Achterin stond Ajax echter prima, waardoor Vitesse amper tot kansen wist te komen.

Na de rust werd het er niet veel beter op in de ArenA. Vitesse wist met geen mogelijkheid door de goed staande verdediging van Ajax heen te komen, terwijl Ajax aan de andere kant ook aanvallend een matige avond kende. De verdedigers van Vitesse waren ook na rust nog niet goed te noemen, maar bij Ajax voelde niemand zich genoodzaakt die fouten af te straffen.

Hoe meer de tweede helft richting het einde liep, hoe minder beide ploegen leken te gaan doen. Ajax was zo nu en dan op zoek naar een snelle counter, maar deed dat niet echt met overtuiging. Bij Vitesse gingen de gezichten steeds meer hangen en leek het geloof op een goede afloop per minuut minder te worden. Met het spel van de bezoekers kon men ook geen aanspraak maken op een punt.

Door de zege weet Ajax dat het deze speelronde sowieso gaat eindigen als koploper van de Eredivisie, ongeacht het resultaat van PSV op zondag. Vitesse ziet Heracles op zaterdagavond over zich heen gaan en moet plek vier voorlopig dus weer even uit het hoofd zetten.

Door: Dennis Korpel