24.01.2016 09:30

Van der Hoorn: "Voor mij tijd om te spelen"

Met een mooie sliding op de bal houdt Mike van der Hoorn (r.) Valeri Qazaishvili van een grote kans tijdens Ajax - Vitesse. (23-01-2016)
Met een mooie sliding op de bal houdt Mike van der Hoorn (r.) Valeri Qazaishvili van een grote kans tijdens Ajax - Vitesse. (23-01-2016)

Voor het eerst in lange tijd maakte Mike van der Hoorn weer eens speelminuten bij Ajax. Door een vroege blessure van Kenny Tete tegen Vitesse kwam de mandekker al na twintig minuten in het veld. Dit smaakte naar meer voor Van der Hoorn.

Het was voor de robuuste verdediger pas zijn tweede competitiewedstrijd voor Ajax in het huidige seizoen. "Voor mijzelf was het lekker. Ik voelde me gretig om te spelen. Heb ook wel een positief gevoel over de wedstrijd", kijkt Van der Hoorn na de wedstrijd met AT5 terug op zijn prestaties in de Amsterdam ArenA.

"Het is gewoon lastig. Je wil elke week op het veld staan. Ik heb ook de leeftijd dat het moet, vind ik. Ajax laat me alleen niet gaan. Dat hebben ze heel duidelijk gezegd, maar voor mij is het tijd om te spelen, dan maakt het niet uit waar. Dat is nu bij Ajax niet het geval en dat is jammer."

Ajax-trainer Frank de Boer was eerlijk over de situatie van Van der Hoorn, die door de oefenmeester als 'klote' werd bestempeld. Van der Hoorn is als stand-in voor het centrum te belangrijk, maar De Boer beseft heel goed dat de mandekker te goed is voor de bank. Een verkoop of verhuur zit er echter niet in. "Ajax heeft daar alleen resoluut nee tegen gezegd. Dan moet je verder en het van dit soort momenten hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner