24.01.2016 10:14

Klachten over het veld in de Amsterdam ArenA

Zo vlak na de winterstop ligt het gras in de Amsterdam ArenA er niet goed bij. Veel spelers glijden uit tijdens de wedstrijd Ajax - Vitesse. (23-01-2016)
Zo vlak na de winterstop ligt het gras in de Amsterdam ArenA er niet goed bij. Veel spelers glijden uit tijdens de wedstrijd Ajax - Vitesse. (23-01-2016)

Naast het feit dat Riechedly Bazoer de snelste Eredivisie-treffer ooit in het stadion maakte, viel er tijdens Ajax - Vitesse nog meer op in de Amsterdam ArenA. De grasmat in de hoofdstad lag er niet lekker bij, wat resulteerde in veel spelers die uitgleden.

"Zelfs ijzeren noppen hielpen niet. Dat heeft ons spel enigszins beïnvloed", stelt Vitesse-speler Isaiah Brown in gesprek met De Gelderlander. Ook de eindverantwoordelijke bij Vitesse, Rob Maas, was niet onder de indruk van de grasmat in de Amsterdam ArenA.

"Ze moeten maar eens in Arnhem komen kijken. Ons veld is beter en optisch ook goed", oogt ook Maas kritisch. Naast het openingsdoelpunt viel er niet veel te beleven bij Ajax - Vitesse. "Wij speelden niet onze beste wedstrijd, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar ik denk dat dat ook voor Ajax gold. Beide ploegen hebben weinig gecreëerd. Een gelijkspel was terecht geweest", denkt Brown achteraf.

Door de minimale overwinning blijft Ajax voor de negentiende keer op rij koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers staan al vanaf speelronde één bovenaan in Nederland. PSV speelt zondag tegen FC Twente en moet winnen om aansluiting te houden bij de club uit de hoofdstad.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner