26.01.2016 11:16

De Jong: "Dat was ook mijn eigen wens"

Frenkie de Jong (r.) vecht een duel uit met Freek Thoone (l.) tijdens het competitieduel Jong Ajax - Achilles'29. (15-01-2016)
Frenkie de Jong (r.) vecht een duel uit met Freek Thoone (l.) tijdens het competitieduel Jong Ajax - Achilles'29. (15-01-2016)

Frenkie de Jong werd afgelopen zomer door Ajax overgenomen van Willem II. De middenvelder zou het seizoen afmaken in Tilburg, maar is tussentijds - met goedkeuring van De Jong - toch naar Amsterdam vertrokken.

"Dat was ook mijn eigen wens", vertelt De Jong aan FOX Sports. "Bij Willem II speelde ik bijna niet in het eerste, dus dan is het beter om in de Jupiler League te spelen. En het bevalt heel goed. Ik heb het prima naar mijn zin", aldus De Jong, die tijdens het competitieduel met NAC Breda (2-1 overwinning) één van de uitblinkers was bij de jonge Amsterdammers. "Ik kreeg aan het einde van de wedstrijd wel wat kramp, maar ik denk dat ik wel kan aanhaken op dit niveau. En die Amsterdammers? Ze zeggen dat ze arrogant zijn, maar dat valt wel mee, hoor."

"Ik moet zoveel mogelijk minuten maken in Jong Ajax", vervolgt De Jong. "Als ik dan goed voetbal, komt de rest vanzelf wel. Ik heb niet zoiets van: ik moet dit seizoen per se mijn debuut in het eerste maken", aldus De Jong, die op lovende woorden van Jong Ajax-trainer Andries Ulderink kan rekenen. "Er zit een goede kop op en een goed stel benen ook. Maar hij zal zich niet gek laten maken en keihard blijven trainen. Dit is allemaal mooi, maar er is nog wel wat werk aan de winkel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner