27.01.2016 09:37

Veltman: "Af en toe opportunistischer spelen"

Door de afwezigheid van Davy Klaassen is Joël Veltman de aanvoerder van Ajax in het duel met Vitesse. (23-01-2016)
Door de afwezigheid van Davy Klaassen is Joël Veltman de aanvoerder van Ajax in het duel met Vitesse. (23-01-2016)

Met Joël Veltman als rechtsback lukte het Ajax dinsdagavond niet in om Heracles Almelo te verslaan. De Amsterdammers hadden veel balbezit, maar slaagden er niet in om de muur van de Almeloërs te slechten. Veltman, die door de afwezigheid van Davy Klaassen weer aanvoerder was, vindt dat zijn team meer had kunnen doen om te winnen.

Beide ploegen scoorden niet in de Amsterdam ArenA, dus eindigde het duel tussen de koploper en de nummer vier van de Eredivisie precies zoals het begon: met een 0-0 op het scorebord. "We scoren niet, simpel. We krijgen twee honderd procent kansen. De een was voor Daley (Sinkgraven, red.), de ander voor Viktor (Fischer, red.). Hij schiet zelf, maar misschien had hij af kunnen leggen. Maar dat is zijn keuze", baalt Veltman.

De verdediger vindt dat zijn team niet genoeg kansen creëerde. "Zij kwamen voor een punt, niets meer, niets minder. Je zag bij hen de gebalde vuist en bij ons een teleurgesteld gezicht. We moeten af en toe opportunistischer spelen. Het leek af en toe de Chinese Muur achterin bij Heracles, en dan moet je de bal erachter gooien en sneller rondspelen."

Veltman maakte de wedstrijd niet helemaal vol, omdat hij met hamstringklachten kampte. Hij had voor aanvang van de wedstrijd al last van zijn hamstring. "Tijdens de warming-up hebben we het getest. Het voelde goed. In de tweede helft werd-ie wat stijf", aldus de Ajacied die door de afwezigheid van Kenny Tete op de rechtsbackpositie speelt. "Ik vind het wel fijn", zegt hij over zijn huidige positie. "Dat opstomen aan de zijlijn, zoals Tete dat doet, moet er nog een beetje bij komen denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner