30.01.2016 16:20

Update: Chelsea haalt jonge Amerikaan binnen

Matt Miazga (l.) wordt toegesproken door de scheidsrechter tijdens het competitieduel New England Revolution - New York Red Bulls. (17-09-2015)
Matt Miazga (l.) wordt toegesproken door de scheidsrechter tijdens het competitieduel New England Revolution - New York Red Bulls. (17-09-2015)

Matt Miazga staat op het punt om een contract te ondertekenen bij Chelsea. De Amerikaanse verdediger staat op dit moment nog onder contract bij New York Red Bulls.

Chelsea is bijzonder gecharmeerd van de twintigjarige mandekker en wil de deal op korte termijn afronden. Volgens Sky Sports zal Miazga donderdag of vrijdag naar Londen vliegen om een contract bij Chelsea te tekenen. Miazga is bovendien een koopje voor The Blues, want volgens het Britse medium hoeft Chelsea nog geen vijf miljoen euro te betalen voor de Amerikaanse verdediger.

De Londenaren hoeven bovendien geen speciale werkvergunning voor spelers buiten de EU aan te vragen. Miazga beschikt namelijk ook over een Pools paspoort, waardoor Miazga geen speciale procedure hoeft af te leggen om speelgerechtigd te worden in de Engelse Premier League. De twintigjarige verdediger speelde namens New York Red Bulls al 38 wedstrijden in de Major League Soccer, daarnaast debuteerde Miazga in november voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Update: 30-01-2016: 16:20:

Matt Miazga maakt per direct de overstap van New York RB naar Chelsea. De twintigjarige centrumverdediger tekent in Londen een contract dat hem tot medio 2020 aan de Engelse formatie bindt. Miazga is een sterke verdediger met Poolse roots.

Ondanks zijn jonge leeftijd ging Miazga richting de vijftig competitiewedstrijden in de Major League Soccer. Daarnaast is de Amerikaan inmiddels international. "Ik ben erg blij om mijn contract te tekenen bij Chelsea, een wereldberoemde club, die bekend staat om de grote successen. Ik vind het geweldig om te spelen in de Premier League, de beste competitie ter wereld", is Miazga lovend over zijn nieuwe werkgever.

"Ik sta nog steeds aan het begin van mijn carrière, maar ik denk dat dit de beste plek is om mij te ontwikkelingen en te leren van de beste spelers in de wereld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner