28.01.2016 16:23

Van Gaal: "Ik mag niet nogmaals verliezen"

Louis van Gaal weerspreekt dat hij zijn ontslag heeft ingediend bij het bestuur van Manchester United. Een nieuwe nederlaag zou mogelijk wel het einde betekenen voor Van Gaal als manager van United.

Op de persconferentie donderdag ging Van Gaal in op zijn mogelijke ontslag. "Dat heb ik nooit gezegd. Jullie maken je eigen verhalen en daar moet ik dan op reageren. Dat doe ik niet. Ik vind dit verschrikkelijk en afschuwelijk."

"We leven tegenwoordig in een wereld waarin je kunt schrijven wat je wilt", vervolgt Van Gaal, die als was omgedoopt tot Van Gone. "Ik zou nu al voor de derde keer zijn ontslagen, maar ik zit hier nog steeds voor jullie en omdat dit verplicht is."

De 64-jarige manager erkent dat hij met Manchester United niet in een makkelijke periode zit. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld na een nederlaag. Maar het is ook als taak als speler én als manager om dan weer op te staan, omdat je een professional bent."

Mogelijk is het aanstaande FA cup-duel met Derby County cruciaal voor het aanblijven van Van Gaal als manager van United. "Deze wedstrijd in de vierde ronde van de FA cup kan cruciaal zijn, want ik mag nu niet nog een wedstrijd verliezen. Dan kan het zomaar kloppen wat jullie schrijven, dat er een ontslag aan zit te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner