31.01.2016 13:33

De Jong grijpt in: Vloet debuteert direct

Henk de Jong heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van SC Cambuur. Voor de beladen Friese derby tegen sc Heerenveen staat een compleet andere aanval op het veld bij de thuisploeg.

Tijdens de laatste wedstrijd tegen AZ bestond de aanval nog uit Jamiro Monteiro, Furdjel Narsingh en Martijn Barto. Laatstgenoemde kan wegens een blessure niet meedoen, Monteiro en Narsingh beginnen op de bank. Op de vleugels starten Xander Houtkoop en Mikhail Rosheuvel, terwijl in de spits een nieuweling verschijnt. De van PSV gehuurde Rai Vloet wordt gelijk voor de leeuwen gegooid in Leeuwarden; hij moet voor de doelpunten gaan zorgen tegen aartsrivaal Heerenveen. Ook in de verdediging heeft een aanpassing plaatsgevonden; Tom Hiariej startte in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen AZ nog, maar vandaag begint Martijn van der Laan in de basis.

Foppe de Haan daarentegen heeft weinig reden tot wisselen in zijn ploeg. De trainer van Heerenveen zag zijn team midweeks met 1-2 winnen bij Feyenoord, een uitstekende prestatie. De elf die daar toen op het veld stonden beginnen dus ook in de Friese derby. Vechtersbaas Joey van den Berg gaat voorop in wat een heftige strijd moet gaan worden, met naast hem Caner Çavlan en Morten Thorsby op het middenveld. De zeer bekijkbare vleugelspelers Sam Larsson en Arber Zeneli moeten de bal op het hoofd leggen van de boomlange spits Henk Veerman. Het belooft een hete strijd te worden in het Cambuur Stadion.

De wedstrijd is om 14.30 uur LIVE te bekijken.

 



 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner