01.02.2016 09:55

El Ghazi baalt: "Dit vreet echt aan mij"

Anwar El Ghazi geniet van het moment na zijn 0-2. Met een bekeken schot scoort de aanvaller van Ajax de tweede goal tegen Roda JC. (31-01-2016)
Anwar El Ghazi geniet van het moment na zijn 0-2. Met een bekeken schot scoort de aanvaller van Ajax de tweede goal tegen Roda JC. (31-01-2016)

Anwar El Ghazi baalt van het gelijke spel van Ajax tegen Roda JC (2-2). De aanvaller zag dat zijn ploeg met 0-2 voorkwam, maar dat het de zege nog uit handen gaf.

De aanvaller tekende zelf voor de 0-2 en El Ghazi vindt dat zijn ploeg vervolgens het duel gewoon moet winnen. "Met alle respect voor Roda JC, maar hier mag je als Ajax zijnde nooit punten verspelen. Dit vreet echt aan mij", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik wil iedereen die Ajax een warm hart toedraagt mijn excuses aanbieden voor deze vertoning. Ik heb serieus geen idee wat de oorzaak is. We zullen onze hoofden leeg moeten maken, want komend weekend moeten we er tegen Feyenoord koste wat kost staan."

De 0-2 was ook het laatste schot op doel van de Amsterdammers. El Ghazi stond in de spits, maar kreeg weinig ballen. "Het leek wel alsof ik op een eiland stond", geeft El Ghazi toe. "We speelden de bal achterin vaak te lang rond of gaven zomaar een peer naar voren. Ik ben dan wel redelijk kopsterk, maar het is op die manier natuurlijk lastig om aan voetballen toe te komen. Ik was bijna meer bezig met het afschermen van de bal, dan dat ik mijn aanvallende acties kon maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner