03.02.2016 18:12

Denis terug naar oude liefde Independiente

Germán Denis keert na een kleine tien jaar terug bij de club die hem een mooie carrière in Europa opleverde. Independiente viert de terugkeer van de spits, die in 2008 de stap naar de Serie A maakte door bij SSC Napoli te tekenen.

In zijn laatste seizoen in zijn thuisland scoorde Denis maar liefst 27 keer in één seizoen, waarna bijna de hele Serie A wel interesse in de aanvalsleider had. SSC Napoli handelde het snelste, maar had niet bijzonder veel plezier van de spits. In zijn eerste twee seizoenen scoorde hij in totaal slechts twaalf keer in de Serie A, waarna Udinese hem betrekkelijk goedkoop kon overnemen.

Ook bij die club slaagde de Argentijnse spits niet, waarna Atalanta in beeld kwam. Gek genoeg lukte het de aanvaller daarna wel, want in zijn eerste drie seizoenen bij Atalanta scoorde hij gemiddeld vijftien doelpunten per seizoen. Nu is Denis dus weer terug op eigen bodem, waar hij meteen begroet werd door liefhebbende fans.

"Dit voelt als thuiskomen. De manier waarop de fans mij weer welkom hebben geheten is geweldig. Hopelijk kan ik net zoveel doelpunten voor de club maken als tijdens mijn eerste periode hier", zei de spits tijdens zijn tweede presentatie bij Independiente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner