04.02.2016 16:15

Onana blij met overstap van Barça naar Ajax

Yaya Sanogo (r.) omspeelt doelman André Onana op het trainingskamp van Ajax. (07-01-2016)
Yaya Sanogo (r.) omspeelt doelman André Onana op het trainingskamp van Ajax. (07-01-2016)

Als relatief onbekende goalie kwam André Onana aan het begin van 2015 binnen bij Ajax. Inmiddels speelt de keeper een jaar in Amsterdam en kijkt hij met een tevreden gevoel terug op zijn overstap vanuit de jeugd van FC Barcelona.

"De Ajax-filosofie is gebaseerd op het verbeteren van spelers en ik ben dan ook erg gegroeid", stelt de Afrikaanse goalie in gesprek met SPORT. "Ik ben erg blij, ik train met het eerste elftal, ondanks dat ik nog niet mijn debuut heb gemaakt. Jasper Cillessen is de eerste keeper van Ajax en het Nederlands elftal, dus het is moeilijk om hem uit het team te spelen."

Onana moet het voorlopig dus doen met wedstrijden in de Jupiler League. Inmiddels staat hij op 26 wedstrijden voor Jong Ajax, maar het begin was moeilijk voor de man uit Kameroen. "Ik sprak nauwelijks Engels en was niet gewend aan de kou in Amsterdam. Alles was anders dan wat ik gewend was van Barcelona. Het was een enorme verandering, maar wel een goede verandering. Ik denk dat het verruilen van Barcelona voor Ajax me beter heeft gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner