04.02.2016 16:45

Real Madrid neemt kijkje in de keuken bij AZ

Op het veld zal AZ in honderd wedstrijden misschien één keer winnen van Real Madrid, maar qua opleiden doet de Eredivisionist niets onder voor de Koninklijke. Real Madrid kwam een kijkje nemen in de jeugdopleiding van de Alkmaarders.

Op de clubwebsite licht AZ het bezoek van de Spaanse grootmacht toe. "Er waren hier 25 mensen van Madrid", vertelt hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Scout en trainers van deze club kwamen ’s ochtends naar het AFAS Trainingscomplex waar Marijn Beuker als Hoofd Prestatie en Ontwikkeling vertelde over onze manier van opleiden. Onze visie en de manier waarop wij een prestatiecultuur proberen te creëren waarin spelers optimaal kunnen presteren. Hoe haal je het beste uit de jongens? Over dit soort onderwerpen sparren wij graag met andere clubs."

"Het is leuk om te horen dat onze gasten onder de indruk waren van hetgeen waar wij hier bij AZ mee bezig zijn. Interesse van andere clubs is niet iets van gisteren, maar sinds wij de award voor beste jeugdopleiding hebben gewonnen, merk je gewoon dat grote, internationale clubs nu ook op ons afkomen. Wij delen onze informatie en hopen daar ook weer iets voor terug te krijgen, een relatie mee op te bouwen zodat wij weer een volgende stap kunnen zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner