05.02.2016 09:05

Ook Teixeira tekent een contract in China

Alex Teixeira gaat met de bal op zoek naar een medespeler tijdens de wedstrijd Rapid Wien - Shakhtar Donetsk. (19-08-2015)
Alex Teixeira gaat met de bal op zoek naar een medespeler tijdens de wedstrijd Rapid Wien - Shakhtar Donetsk. (19-08-2015)

De volgende voetballer die Europa verlaat voor een avontuur in de Chinese competitie is Alex Teixeira. Jiangsu Suning neemt de Braziliaan voor een recordbedrag van vijftig miljoen euro over van Shakhtar Donetsk.

Teixeira (26) stond in de winter ook in de belangstelling van Liverpool, maar tot een akkoord kwam het niet. De middenvelder kwam er wel uit met Jiangsu Suning, dat eerder al Ramires (Chelsea) en Trent Sainsbury (PEC Zwolle) aan zich wist te binden.

De Braziliaanse middenvelder stond al sinds eind 2009 onder contract in Oekraïne. Hij speelde 146 wedstrijden in de Premyer Liga, waarin hij 67 keer tot scoren kwam. Ook mocht hij 41 keer opdraven in de Champions League. Elf keer was hij trefzeker in het miljoenenbal.

De Chinese competitie heeft 'last' van koopdrift. Zo haalde Guangzhou Evergrande Jackson Martínez voor een bedrag van liefst 42 miljoen euro over van Atlético Madrid. Ook bekende namen als Gervinho (AS Roma) en Asamoah Gyan (Al-Ain FC) maakten in de winter de overstap naar de Chinese Super League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner