05.02.2016 21:29

Doelpunt Van Persie helpt Fenerbahçe niet

Robin van Persie baalt van een gemiste kans in de wedstrijd Fenerbahçe - Ajax. (22-10-2015)

Fenerbahçe heeft vrijdag averij opgelopen in de titelrace. De Turkse grootmacht ging op bezoek bij middenmoter Antalyaspor en leed een pijnlijke 4-2 nederlaag. Robin van Persie kwam als invaller binnen de lijnen en maakte vlak voor tijd een eretreffer.

Samuel Eto’o opende de score in de SüperLig-wedstrijd. De spits uit Kameroen schoot raak uit de rebound en zette daarmee de 0-1 op het scorebord. Danilo, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep maar niet doorbrak in Amsterdam, verdubbelde vlak na rust de voorsprong. Het werd niet veel later zelfs nog erger voor Fenerbahçe, toen Jean Makoun voor de 3-0 tekende.

Lange tijd leek de wedstrijd in 3-0 te eindigen, maar Bruno Alves bracht vijf minuten voor tijd de spanning in de wedstrijd een beetje terug. Robin van Persie, die in de rust was ingebracht, benutte vlak voor het verstrijken van de speeltijd een strafschop. Sakıb Aytaç had even daarvoor nog voor Antalyaspor gescoord.

Fenerbahçe is nog altijd de koploper in de Turkse competitie, maar kan worden ingehaald door Beşiktaş. De stadsgenoot heeft een achterstand van vijf punten op Fenerbahçe, maar heeft ook drie wedstrijden minder gespeeld.