06.02.2016 10:29

Ighalo kon 20,3 miljoen verdienen in China

Chinese clubs hebben de laatste tijd veel geld uitgegeven aan nieuwe spelers. Zo verruilden onder andere Jackson Martinez en Alex Teixeira de Europese competities in voor China. Nu blijkt dat China Fortune deze transferperiode aanklopte bij Odion Ighalo voor een jaarsalaris van 20,3 miljoen.

De aanvaller van Watford vertrok echter niet, maar het niet veel gescheeld. "Het zat er dicht tegenaan. Ze deden een bod van dertien miljoen euro op me en ik kon 260.000 euro per week gaan verdienen bij ze met een vierjarig contract op zak. Ik kon er drie nachten niet van slapen, zo’n bedrag wijs je niet meteen af. Er waren teamgenoten die zeiden dat ik zo’n kans niet kon laten lopen", geeft de aanvaller aan tegenover The Daily Mail.

Ondanks het enorme salaris weigerde Ighalo toch het contract. "Maar ik wil niet te snel oordelen bij zo’n mogelijkheid. Ik heb ervoor gebeden en God zei tegen me dat het niet mijn pad was, om hoeveel geld het ook ging. Ik wist ook al dat God me de weg zou wijzen. Toen ik zei dat ik het niet wilde doen boden ze me nog meer geld, 390.000 euro per week. Maar ik zei tegen ze dat het geen kwestie van geld was. Ze belden weer en ik heb ze weer afgewezen."

Voorlopig blijft de ploeggenoot van Steven Berghuis dus nog in de Premier League, al denkt Ighalo dat ze hem in China in de gaten blijven houden. "Misschien komt die club weer als ik doorga met wat ik nu doe, het maken van doelpunten, en verdrievoudigen ze wat ze me eerst boden. Maar als het moment daar is, dan weet ik het. Als het echt voor mij bestemd is, dan ontdek ik dat nog wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner