06.02.2016 19:06

Duitse inbreng bij FC Twente fors verminderd

Stefan Thesker is zaterdagavond niet beschikbaar voor FC Twente, dat op bezoek gaat bij sc Heerenveen. Bij de Duitse verdediger, die vorige week tegen FC Utrecht (3-1 winst) zijn rentree maakte, werd deze week een tumor verwijderd. Ook Tim Hölscher kan niet rekenen op een basisplaats.

Het is nog onbekend hoe lang het herstel van de mandekker gaat duren, maar Twente rekent voorlopig niet op de diensten van haar winterversterking, wiens operatie overigens zonder complicaties verliep. Op de linksbackpositie komt door het wegvallen van Thesker een plek vrij voor Robbert Schilder.

Daarnaast is er geen basisplaats voor Hölscher, die tegen Utrecht nog een goede indruk maakte. De Duitser moet zijn plek afstaan aan de van een blessure herstelde Chinedu Ede, overigens ook in Duitsland geboren, die al driemaal scoorde na de seizoenshervatting. De van VfL Wolfsburg gehuurde aanvaller Oskar Zawada begint op de bank.

Aan de zijde van Heerenveen zijn er geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de gewonnen derby tegen SC Cambuur (0-1). Winteraanwinst Arber Zeneli, die tijdens zijn eerste weken in Friesland indruk maakt, staat in het elftal van Foppe de Haan samen met Henk Veerman en Sam Larsson in de voorhoede. Dat betekent dat Luciano Slagveer wederom op de bank begint.

De wedstrijd is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner