06.02.2016 21:17

Southampton pakt met tien man de volle buit

Ronald Koeman heeft zaterdag met Southampton weer een overwinning mogen vieren. De 'Saints' waren in het eigen St. Mary's-stadion met 1-0 te sterk voor West Ham United. De Japanse verdediger Maya Yoshida (ex-VVV) maakte al in de negende minuut de enige treffer.

Southampton, met Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis, speelde bijna de hele tweede helft met tien man. Victor Wanyama moest in de 54e minuut met rood van het veld. In ondertal bleef de ploeg van Koeman echter overeind. Southampton werkte zich daarom weer omhoog naar de zevende plaats in de Premier League.

Koeman, vrijdag uitgeroepen tot manager van de maand, is met zijn elftal aan een indrukwekkende serie bezig. Southampton pakte dertien punten uit de laatste vijf competitieduels. Doelman Fraser Forster, die Maarten Stekelenburg naar de bank heeft verwezen, hield in al die wedstrijden zijn doel schoon.