07.02.2016 09:31

Mislukte transfer Van Eijden: "Vraagteken"

Rens van Eijden poseert tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje voor het spelershotel. (06-01-2016)
Rens van Eijden poseert tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje voor het spelershotel. (06-01-2016)

Voor Rens van Eijden is het nog steeds niet duidelijk waarom zijn transfer naar Dinamo Moskou afketste. Alles leek in kannen en kruiken, inclusief meerdere medische keuringen, maar toch voetbalt hij nog steeds bij NEC.

"Het is gewoon zuur. Ik verander er helaas niets aan. Ik moet het accepteren", aldus een teleurgestelde Van Eijden in gesprek met FOX Sports. "Ik kan het ook niet gerijmd krijgen." NEC en Dinamo Moskou kwamen midden januari tot een akkoord over Van Eijden, waarna de mandekker meerdere keren gekeurd werd in Rusland.

"Het gaat steeds door mijn hoofd. Hoe is het mogelijk dat dit de uitkomst is? Ik zat nota bene op het kantoor van de directeur om het contract te ondertekenen. Toen was er ineens weer iets. Een probleem tussen NEC en Dinamo, waarvan ik nog steeds niet begrijp dat dat een probleem was. Zó klein, niet eens noemenswaardig. Daardoor ging ik alles in twijfel trekken."

"Ze wilden bevestiging op bevestiging. Garantie op garantie. Nee, niet op mijn fitheid. Ze hebben me dubbel en dwars gecheckt. Er waren geen problemen. Ik stond er zelfs bewonderenswaardig goed op. Dinamo was echter niet zeker van alle zaken op papier, of het wel volledig afgedekt was. Het ging nergens over. Misschien konden ze het op het allerlaatste moment niet financieel bolwerken", suggereert Van Eijden, die nog tot het einde van het seizoen onder contract staat bij NEC.

"Ik ben en blijf ervan overtuigd dat ze me echt wilden hebben", kijkt Van Eijden weer naar Dinamo Moskou. "Misschien is dat mijn naïviteit, maar dat gevoel heb ik. Anders hadden ze er echt niet zoveel tijd en energie in gestoken. Iedereen daar was enthousiast over mij. In een traject van vijf weken hebben ze er alles aan gedaan om mij een goed gevoel te geven. Er speelt iets waar we geen weet van hebben. Het zal een vraagteken blijven."

Veel markten in Europa zijn al gesloten. In Rusland kunnen ze nog tot 15 februari handelen, terwijl in Amerika en China de transfermarkt ook nog open is. Als Van Eijden bij NEC blijft, zal hij een nieuw rugnummer krijgen, aangezien nieuweling Dario Dumić al debuteerde met het oude rugnummer van Van Eijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner