08.02.2016 21:51

Heldenrol Zwarthoed levert Go Ahead punt op

Theo Zwarthoed heeft voor Go Ahead Eagles een punt gered. De doelman moest tot drie keer toe een goede redding verrichten tegen FC Den Bosch. Drie keer kwam hij als winnaar uit de bus. De thuisploeg wist zelf echter niet te scoren, waardoor het duel eindigde in 0-0.

Eén ding was voorafgaand aan het duel zeker: beide bulkten niet van het vertrouwen. Niet voor niets dateert de laatste thuisoverwinning van Go Ahead alweer van 6 november 2015, terwijl FC Den Bosch in de afgelopen wedstrijden ook niet of nauwelijks wist te winnen. Daardoor zakte de ploeg weg tot een veertiende plek.

Go Ahead Eagles speelde in de eerste half uur echter goed. Via Darren Maatsen brak het regelmatig door aan de rechterkant, maar de buitenspeler wist spits Teije Ten Den niet te vinden. Doordat de voorzetten niet goed waren bleef FC Den Bosch in de wedstrijd. Vanuit de counter hoopte het de snelle Furghil Zeldenrust te lanceren, maar de ploeg had nog een duidelijk litteken. Trainer René van Eck werd ontslagen na de blamage in de KNVB beker en interim-trainer Paul Beekmans wist de ploeg nog geen flitsend veldspel te laten spelen.

In de tweede helft moest één van de twee teams komen. Logischerwijs was dit thuisploeg Go Ahead Eagles. Ten Den werkte zich een slag in de rondte. De spits was aanspeelbaar en vulde daarmee de rol als aanvalsleider goed in. Hij werd echter niet op zijn wenken bediend. Na de theepauze kreeg Go Ahead snel een tegenslag te verwerken. Randy Wolters kreeg de rode kaart, omdat hij een harde charge plaatste op Zeldenrust. Tegen tien man draaide het spelbeeld zo om. Arda Havar stond oog in oog met keeper Theo Zwarthoed, maar de ervaren keeper was de Den Bosch-speler de baas. Havar wilde geplaatst in de hoek schieten, maar de doelman kon daardoor zijn hand tegen de bal zetten.

Met die misser bleef Go Ahead in de wedstrijd. Den Bosch kreeg uiteindelijk nog een grote kans. Zeldenrust had alle tijd, maar vond Zwarthoed op zijn weg. Even later was hij ook positief aanwezig bij een schot van Aziz Khalouta. De speler plaatste de bal in de rechterhoek, maar Zwarthoed hield zijn doel schoon. Nadat de keeper zijn ploeg op de been had gehouden werd Go Ahead Eagles sterker. Het kreeg enkele kansen via Jerry van Ewijk. Eenmaal schoot hij ver over, daarna stond hij buitenspel. Khalouta had nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Den Bosch, maar zijn inzet was te zwak.

Door het gelijke spel staat Go Ahead Eagles op een zesde plek en blijft Den Bosch op een veertiende plek staan. Ondanks de slechte reeks blijft de ploeg van Harry Decheiver dus volop in de race voor promotievoetbal.

Door: Vishal Kallan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner