10.02.2016 21:14

Hertha BSC naar halve finale Duitse beker

Vedad Ibišević heeft Hertha BSC woensdagavond naar de halve finale van de Duitse beker geholpen. De aanvaller uit Bosnië maakte twee doelpunten voor zijn ploeg in het duel met FC Heidenheim (3-2).

De nummer acht van de tweede Bundesliga waande zich even op weg naar een stunt. Arne Feick hielp de thuisploeg in de tiende minuut aan een voorsprong (1-0). Ibišević maakte vier minuten later gelijk en scoorde in de 21e minuut opnieuw. Hertha BSC bleef domineren en sloeg na een klein uurtje, toen het inmiddels sneeuwde, door de Japanner Genki Haraguchi nogmaals toe. Het tweede doelpunt van Heidenheim kwam te laat om het duel nog echt spannend te maken. Marc Schnatterer benutte in de 82e minuut een strafschop.

Borussia Dortmund en Werder Bremen schaarden zich dinsdag al bij de laatste vier. De laatste halve finalist van het Duitse bekertoernooi komt woensdagavond uit het duel tussen Bayern München en VfL Bochum, waar Gertjan Verbeek trainer is.