11.02.2016 12:21

Jans lovend over 'onopvallende' Kums

Sven Kums (r.) vecht een duel uit met Thomas Meunier (l.) tijdens het competitieduel Club Brugge - KAA Gent. (07-02-2016)
Sven Kums (r.) vecht een duel uit met Thomas Meunier (l.) tijdens het competitieduel Club Brugge - KAA Gent. (07-02-2016)

Ron Jans heeft lovende woorden voor Sven Kums. De trainer werkte in het verleden bij sc Heerenveen samen met de Belgische middenvelder, maar was in zijn periode in Nederland een onopvallende schakel op het middenveld van Heerenveen.

"In mijn tijd viel Sven minder op, omdat we voorin vier toppers hadden lopen: Bas Dost, Luciano Narsingh, Oussama Assaidi en kort daarachter Filip Đuričić", aldus Jans tegenover Voetbal International. "Kums had met Viktor Elm in die ploeg een meer dienende rol, ook op tactisch vlak. En omdat hij nieuw was, keek Sven in het begin eerst even de kat uit de boom."

"Ik had zeker niet verwacht dat Sven nu een echte patron in België zou zijn. Toen ik later bij Standard Luik werkte, heb ik daar nooit iemand over Sven Kums horen praten… Maar in Heerenveen was voor mij al wel duidelijk dat Kums geweldig kon voetballen. Hij deed me zelfs een beetje denken aan Wesley Sneijder. Niet zozeer in explosiviteit of sprintwerk. Maar Kums is wel in staat het spel te versnellen, door snel vooruit te draaien en slim te denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner