11.02.2016 20:15

Robinho voor derde keer terug naar thuisland

Voor de vierde keer gaat Robinho in Brazilië voetballen. Na drie verschillende periodes bij Santos FC, de club waar hij zijn eerste grote transfer verdiende, zal de vedette in het huidige seizoen de clubkleuren van Atlético Mineiro verdedigen.

In 2005 betaalde Real Madrid ruim twintig miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller, die drie jaar voetbalde in de Spaanse hoofdstad. In 2008 kwam Manchester City langs, dat alleen in in het eerste Engelse seizoen van Robinho echt plezier van hem had. Enkele jaren later werd Robinho weer een succes bij AC Milan, maar de aanvaller had zijn beste momenten uit zijn carrière inmiddels meegemaakt.

In 2015 tekende de Braziliaan een contract in China bij Guangzhou Evergrande. Na negen competitiewedstrijden besloot Robinho aan het einde van het vorige jaar te vertrekken, waarna hij twee maanden later dus een nieuwe werkgever heeft gevonden. Atlético Mineiro gaat twee seizoenen verder met Robinho, die een contract tot december 2017 ondertekende. De club komt dit seizoen uit in de befaamde Copa Libertadores.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner