12.02.2016 12:12

Van Veen neemt voorbeeld aan Luis Suàrez

Het debuut van Kevin van Veen valt in het water. FC Groningen scoort de 2-0 en deelt daarmee SC Cambuur de definitieve klap uit. (07-02-2016)
Het debuut van Kevin van Veen valt in het water. FC Groningen scoort de 2-0 en deelt daarmee SC Cambuur de definitieve klap uit. (07-02-2016)

Kevin van Veen wordt vrijdagavond afgestopt door FC Utrecht-verdedigers Ramon Leeuwin en Timo Letschert, maar kortgeleden stond de nieuwe spits van SC Cambuur nog tegenover Gary Cahill en Kurt Zouma. De aanvaller bewaart goede herinneringen aan het FA Cup-duel met Chelsea.

Een maand geleden speelde Van Veen met Scunthorpe United op Stamford Bridge. De club uit Londen won het duel met 2-0. "Toevallig speelde ik daar nog héél aardig ook, ik begreep dat Guus Hiddink dat ook vond", zegt de door SC Cambuur gehuurde aanvaller tegenover De Telegraaf. “Voor dát soort dingen ben ik naar Engeland gegaan. In de FA Cup kun je de topclubs loten."

Van Veen kreeg na afloop het shirt van Cesc Fàbregas. "Daar had ik om gevraagd voor mijn Spaanse neefje. Ik heb ook die van Thibaut Courtois en kreeg het shirt van Diego Costa. Heel veel mensen vinden hem irritant, maar dat is óók een kwaliteit. Al is hij niet mijn nummer één spits. Dat is Luis Suarez. Hij heeft de onbevangenheid waar ik zelf ook mee speel. Schijt aan alles hebben en doelgericht zijn. Twijfelen doe ik niet, nee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner