12.02.2016 20:10

Schöne: "Wil weer belangrijk zijn voor Ajax"

Lasse Schöne (l.), Mike van der Hoorn (m.) en Anwar El Ghazi (r.) nemen plaats op de bank in het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)
Lasse Schöne (l.), Mike van der Hoorn (m.) en Anwar El Ghazi (r.) nemen plaats op de bank in het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)

Mogelijk komt er na De Klassieker een ommekeer in het seizoen van Lasse Schöne. De Deen belandde bij Ajax op het tweede plan, maar kreeg tegen Feyenoord een basisplaats. Hij speelde goed en hoopt daarom op meer.

"Ik heb zondag sinds lange tijd weer basis gestaan en ik hoop dat dat zich voortzet", begint Schöne zijn verhaal in gesprek met de NOS. Ajax neemt het in speelronde 23 op tegen FC Groningen. "Het is nog niet duidelijk, maar ik hoop dat ik weer speel. Ja, het is een rotsituatie en het was wel even slikken. Ik vond het niet altijd terecht dat ik niet speelde, maar de trainer maakt keuzes. Ik ben niet iemand die de handdoek in de ring gooit en ik heb ook wel gesproken met de trainer. Ik wil weer belangrijk zijn voor Ajax."

Ajax-trainer Frank de Boer weet precies wat hij aan Schöne heeft, die in Amsterdam uitgroeide tot een aanvaller. "Ik ben geen klassieke rechtsbuiten, ik kom meer naar binnen. Het kan altijd werken, maar je hebt soms ook spelers nodig die diep lopen. Het werkte goed tegen Feyenoord en dat kan ook tegen Groningen, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner