15.02.2016 11:44

Viergever grijpt zijn kans: "Zo werkt het"

Nick Viergever krijgt door de blessure van Jaïro Riedewald de kans als basisspeler. Tegen FC Groningen moet hij Alexander Sørloth in het gareel houden. (14-02-2016)
Nick Viergever krijgt door de blessure van Jaïro Riedewald de kans als basisspeler. Tegen FC Groningen moet hij Alexander Sørloth in het gareel houden. (14-02-2016)

Nick Viergever is één van de spelers die profijt heeft van de blessures van Kenny Tete en Jaïro Riedewald bij Ajax. De verdediger heeft nu namelijk een basisplaats.

Tegen FC Groningen startte Viergever in het hart van de verdediging naast Mike van der Hoorn. "Ik zat in een vervelende situatie, want je wilt in de weekenden toch lekker voetballen. Als die kans niet komt, is dat teleurstellend", zegt Viergever in gesprek met De Telegraaf. "Maar je moet wel verder. Dat heb ik gedaan door keihard te trainen. De blessure was lullig voor Jaïro, maar zo werkt het nu eenmaal in het voetbal."

De maanden dat hij op de bank zat waren zwaar, maar het waren de reservespelers die elkaar er doorheen hielpen. "Er waren fases dat ik er helemaal doorheen zat. Dan was ik gefrustreerd, omdat ik al zo lang op de bank zat. Maar we zaten met Mike van der Hoorn, Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, John Heitinga en Diederik Boer in hetzelfde schuitje, dus dan sleur je elkaar erdoorheen."

Door de blessures achterin heeft Viergever nu de kans om te laten zien wat hij kan. Op die kans heeft hij lang moeten wachten. Datzelfde geldt voor Van der Hoorn, maar ook voor Schöne. "De ene dag had speler A een slechte dag, de andere dag speler B. Maar hoe moeilijk het ook was: we zijn op die maandagen als we met de wisselspelers trainden, wel altijd volle bak gegaan", aldus Viergever. "We pepten elkaar op, omdat de dag kon komen dat we er moesten staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner