16.02.2016 11:16

Mühren wil voetbalhooligans harder straffen

Kenneth Vermeer staat in zijn eigen doelgebied en kijkt van een afstandje toe hoe Feyenoord het lastig heeft tegen PEC Zwolle. (14-02-2016)
Kenneth Vermeer staat in zijn eigen doelgebied en kijkt van een afstandje toe hoe Feyenoord het lastig heeft tegen PEC Zwolle. (14-02-2016)

Arnold Mühren is van mening dat men in Nederland hardere straffen moet uitdelen aan voetbalhooligans. De oud-speler van onder meer Ajax zit in zijn maag met het incident rondom Kenneth Vermeer.

"Je vraagt je af hoe zo'n pop het stadion binnenkomt. Bepaalde supportersvakken waar problemen zijn moet je gewoon goed controleren, elke thuiswedstrijd weer", aldus Mühren tegenover het Algemeen Dagblad. Mühren was in 2011 jeugdtrainer bij Ajax en leerde daar Vermeer kennen. "Niemand gun je dat, maar Kenneth Vermeer al helemaal niet. Ik ken hem nog uit mijn Ajax-periode, een fantastische prof. Hij verdient dit niet. Op het moment dat je bij Ajax niet meer speelt, mag je naar een team vertrekken waar je wel kan spelen. Of dat nou Feyenoord is of een andere club."

"Er zijn altijd mensen die het verpesten voor de rest die voetbal wel leuk vindt", vervolgt Mühren. "Dat zijn mensen die alleen maar komen om rotzooi te schoppen. In mijn ogen zijn het helemaal geen voetballiefhebbers. Ze zijn meer bezig met een pop. Soms zie ik bij een wedstrijd hele hordes mensen met hun rug naar het veld staan te hossen. Als je naar een stadion gaat, dan wil je toch een voetbalwedstrijd zien? Die zien gewoon een half uur van de wedstrijd niet. Ik heb de indruk dat ze wachten op het moment dat er iets verkeerd gaat, zodat ze erbij kunnen horen. Dat zijn geen fans, die komen alleen om de orde te verstoren."

"Ik vind dat we harder moeten straffen. Een taakstraf van veertig uur, dat is een paar dagen papiertjes opruimen. En een stadionverbod, ik vraag me af of dat gecontroleerd wordt. In Engeland waren er ook problemen met hooligans. Dat hebben ze nu aardig in de hand. Zelfs bij een dartstoernooi worden er nu kwetsende bordjes getoond. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig? Ik heb de indruk dat mensen meer bezig zijn met gekkigheid, in plaats van een sportwedstrijd te volgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner